Uskomme, että parhaat hetket syntyvät oven ulkopuolella.

Kuusimetsän tuoksussa, jäisen järven selällä, leirinuotion loimussa, tähtitaivaan alla. Luonto tarjoaa ympäri vuoden ikimuistoisia kokemuksia, joihin kiireellä ja sähköposteilla ei ole mitään asiaa. Etenkin lapselle luonnossa liikkuminen on seikkailu, joka voi alkaa jo lähimetsästä. Miksei myös aikuisenkin.

Tässä muutamia hyviä vinkkejä niin isoille kuin pienille retkille.

Aluksi

Jokaisen luonnossa liikkujan kannattaa ensi töiksi lukea Jokamiehenoikeudet – ne kertovat, mitä saat ja mitä et saa luonnossa tehdä. Metsähallituksen retkeilysivusto Luontoon.fi on hyvä perussivusto kaikkeen retkeilyyn liittyvässä.

Minne?

No minne vaan! Suomi on  pullollaan kiinnostavia ja kauniita luontopolkuja ja retkeilyreittejä. Esimerkiksi Retkipaikan ja OutdoorFinlandin avulla voit etsiä kohteita haluamasi alueen mukaan ja lukea kävijöiden kokemuksia. Luonnonsuojelualueet, erityisesti kansallispuistot, ovat suosittuja luontoelämyksiä niin harrastelijoiden kuin ammattilaisten keskuudessa. Suosittelemme myös kokeilemaan Villi Pohjolan erähenkistä majoitusta ja talvisia seikkailusafareja.

Mukaan?

Lämpökerrasto, villasukat, mitä muuta? Pakkausohjeiden avulla reppu täyttyy huomattavasti nopeammin ja järkevämmin! Ja tärkein: ruoka. Retkiruuan suunnitteluohjeita ja Retkiruokaohjeita kannattaa tutkia ajoissa ja miettiä retken ruuat päiväkohtaisesti etukäteen. Näin mukana on varmasti kaikki tarvittava.

Muistettavaa?

Luvat kalastukseen, metsästykseen ja ajoon moottorikelkkaurilla ovat Metsähallituksen takana. Ne ovat pääosin maksullisia ja niitä myydään Eräluvat-sivustolla.

Kartat:

http://www.retkikartta.fi/

http://retkipaikka.fi/vapaa/kohteitakartalla/

Muuta hyödyllistä:

Luonnonperintösäätiö

Suomen Latu ry 

Suomen Partiolaiset