Liukulumikengissä yhdistyvät perinteisten metsäsuksien ja lumikenkien parhaat ominaisuudet. Pito- tai nousukarvoiksi kutsutut ’’skinit’’ suksen pohjassa mahdollistavat ylämäkeen kulkemisen, ja suksen laaja pinta-ala estää uppoamasta hankeen. Mohair-sekoitteesta valmistetut pitokarvat luistavat hyvin hangella, joten pääset nauttimaan vauhdikkaista ja vaivattomista laskuista pehmeässä lumessa.

Teräskantilliset liukulumikengät ovat oiva valinta ketterälle retkeilijälle, joka nauttii vauhdin huumasta sekä nopeista
käännöksistä.

Siteiden helppo säädettävyys ja nopea kiinnitysmekanismi luovat liukulumikengistä mutkattoman retkeilytavan aloittelijallekin. Liukulumikengät ovat yhteensopivat useimpien ulkoilujalkineiden kanssa. Liukulumikenkiä on saatavilla eri pituuksia, sopivan kantavuuden valitsemalla voit lähteä merkattujen reittien ulkopuolelle umpihankia valloittamaan.

Liukulumikengän valinta

Suksen valintaan vaikuttaa käyttäjän paino.
Mitä painavampi hiihtäjä, sitä enemmän pinta-alaa suksessa täytyy olla, kantaakseen umpihangessa. Ota myös huomioon vaatteiden sekä varusteiden paino.

Metsikköisessä ja pusikkoisessa maastossa on helpompi käyttää lyhyempiä suksia kuin pitkiä. Puuttomilla alueilla taas pitkillä suksilla on parempi hiihdettävyys.


Retki liukulumikengän karvapohja on käytössä luistava, pitävä ja hiljainen kovemmallakin alustalla liikuttaessa. 120, 145 ja 160 cm pitkät sukset sopivat pehmeämmälle lumelle kumpuilevaan maastoon, kuten pelloille sekä metsään. Luiston parantamiseksi suksen pohjaan voi tarvittaessa käyttää nestemäistä pikaluistovoidetta.

Liukulumikengässä on jäykkä, mutta kevyt komposiittirunko, laadukas pohja- ja pintamateriaali. Pohja luistavaa muovia, Mohair/Nailon-pitokarva. Suksessa valmiiksi poratut reiät siteen kiinnittämistä varten.

Huom! Siteet myydään erikseen liukulumikenkiin.

Liukulumikenkä 120 cm

 • Lapsille/ nuorille
 • Kevyelle käyttäjälle alle 80 kg
 • Pitoalueen koko: 540 x 90 mm

Liukulumikenkä 145 cm

 • Sopii pehmeämmälle lumelle, kumpuilevaan maastoon. Esim. pelloille sekä metsään.
 • Erityistä painosuositusta ei ole.
 • Pitoalueen koko: 540 x 90 mm

Liukulumikenkä 160 cm

 • Tässä koossa on paras hiihdettävyys
 • Nämä sukset ovat lähellä perinteisiä metsäsuksia
 • Ei painorajaa
 • Pitoalueen koko: 590 x 70 mm

Teräskantilliset liukulumikengät ovat oiva valinta ketterälle retkeilijälle, joka nauttii vauhdin huumasta sekä nopeista
käännöksistä.

Liukulumikengät 130 cm teräskantilla
Liukulumikengät metsäiseen ja mäkiseen maastoon, jossa suksen ketteryys ja tiukemmat käännöksen mahdollistavat teräskantit pääsevät oikeuksiinsa. ½ teräskantit pitoalueen mitalla. Teräskantit

 • Parhaimmillaan alle 80 kg käyttäjällä
 • Pitoalueen koko: 540 x 90 mm

Siteet

Säädettävät siteet Retki-liukulumikenkämalleihin. Säädettävien etu- ja takapantojen ansiosta siteet toimivat eri kokoisten jalkineiden kanssa (36-46), Säädät ja kiinnität siteet helposti pakkasessa vaikka hanskat kädessä.

Paksu nilkkaremmi ja laajasäätöinen kiinnitysmekanismi tarjoavat vankan suksituntuman sekä sivuttaisvakauden.

Retki Liukulumikengissä on valmiiksi poratut reiät siteitä varten. Kiinnitykseen tarvitset vain ruuvimeisselin sekä liimaa.


Huolto

Liukulumikenkien pohja tulee aina puhdistaa käytön jälkeen, jotta karvan ominaisuudet säilyvät hyvänä.
Skinit voidaan puhdistaa erityisellä Skin Cleaner -puhdistusaineella. Puhdistusainetta laitetaan liinaan ja hangataan edestakaisin karvaan, jotta kaikki lika saadaan pois. Puhdistusainetta on saatavilla useilta eri valmistajilta.
Skinien liukuominaisuuksia voi ylläpitää erityisillä Skin proof -kyllästeillä.
Varaosia saatavilla jälleenmyyjältä.

Pitokarvan vaihtaminen

Kun karva on tullut käyttöikänsä päähän, se voidaan vaihtaa uuteen. Jos karvan haluaa itse vaihtaa, se tehdään samalla tavalla kuin muissakin karvapohjasuksissa:

 1. Pitokarva lähtee helpommin irti, kun sitä lämmittää ensin suksien huoltoon tarkoitetulla voiteluraudalla. Voiteluraudan puuttuessa voi käyttää tavallista silitysrautaa.
 2. Suksen pohjasta poistetaan vanhat liimajäämät huolellisesti esim. siklillä.
 3. Poista tarra skinin takaa ensin yläpäästä, varo osumasta tarrapinnalla muualle kuin suksen pohjaan.
 4. Aseta pitokarva yläpäästä oikealle kohdalle ja ala liu’uttaa taustatarraa pois samalla kun painat pitokarvan kiinni suksen pohjaan.
 5. Painele pitokarva paikoilleen karvan suuntaisesti.
 6. Voit tehostaa liiman kiinnittymistä voiteluraudalla, käytä rautaa karvan suuntaisesti.