Riistakamera: usein kysytyt kysymykset – FAQ

  • Mitä muuta tarvitsen kameran lisäksi?

Tarvitset joko 8xAA-paristot tai 4xAA-paristot ja 12V akun, SIM-kortin ja SD-muistikortin. SIM-kortiksi kameraan käy esimerkiksi prepaid-liittymä. Muista lisätä liittymään saldoa (kamera lähettää kuvat sähköpostiin verkkoyhdellä).

  • Miten lataan riistakamerasovelluksen puhelimeeni?

Paketin sisäkannessa on QR-koodi sovellukseen. Voit myös hakea trailcamera -sovelluksen PlayStoresta. SIM-kortin puhelinnumero syötetään sovellukseen, jolloin kameran lähettämä kuvamateriaali saapuu puhelimeen.

Jos SIM-kortti on PIN-suojattu, kamera kysyy SIM-kortin PIN-koodia. Jos kysely ei ole päällä, PIN-koodia ei vaadita.

  • Kuinka kauan kameran paristot kestävät ja miten saan pidennettyä käyttöaikaa? 

Kamera toimii 8 AA-paristolla jopa 3 kk, mutta vuodenaika ja kuvausasetukset vaikuttavat paristojen kestoon. Käyttöaikaa voi pidentää ulkoisella 12V akulla (esim. hyytelöakku), 12V verkkovirtalähteellä tai aurinkopaneelilla, jossa on sisäänrakennettu 12V / 2A vakiolitiumparisto. 

  • Milloin riistakamera ottaa kuvan?

Riistakamera aloittaa kuvaamisen, kun PIR-liiketunnistimet havaitsevat liikettä kameran kantoalueella. Voit myös pyytää kuvaa kameralta matkapuhelimen trailcamera -sovelluksen välityksellä; sinun ei siis tarvitse olla kameran lähettyvillä tarkastaaksesi tilanteen.

  • Mistä tiedän ottaako kamera kuvia vai videota?

Jos kamera on säädetty lähettämään kuvia puhelimeen tai sähköpostiin, saat tästä ilmoituksen/kuvan puhelimeen tai sähköpostiin (jos molemmat asetukset ovat päällä, niin molempiin). Videokuva tallentuu kameran muistikortille, josta sitä pystyy tarkastelemaan.

  • Miten laitan kameran välillä pois päältä, jos en halua että se kuvaa?

Sovelluksessa on asetus, jolla voit säätää kameran ei-lähettävään tilaan. 

Riistakameran tuotesivu